Μασάζ με ζεστές πέτρες - hot stones massage

Μασάζ με ζεστές πέτρες - hot stones massage

Το μασάζ με ζεστές πέτρες (hot stones massage) ή αλλιώς μάλαξη με ζεστές πέτρες είναι μια θεραπευτική μέθοδος ενεργειακού μασάζ που με διάφορους τρόπους εφαρμόστηκε από πολλούς αρχαίους λαούς, όπως τους Σαμάνους, θεραπευτές της Χαβάης, γνωστούς ως Kahunas, τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, τους Κινέζους, τους Αιγύπτιους και βέβαια τους Έλληνες. Στην Ασία οι ζεστές πέτρες ήταν ήδη γνωστές πριν από τον αποικισμό των χωρών της Πολυνησίας και γενικά η προέλευση αυτής της μεθόδου οφείλεται στο παραδοσιακό ιατρικό σύστημα και τον σαμανισμό. Στην σύγχρονη εποχή, σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, με τη εύκολη μετάδοση της γνώσης, η θεραπεία με ζεστές πέτρες έχει εξαπλωθεί πλέον σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται είναι βασάλτες, δηλαδή μαύρες ηφαιστειακές πέτρες (λάβα). Οι πέτρες αυτές χαρακτηρίζονται απ’ τις γεωμαγνητικές ιδιότητες του χαλκού και του σιδήρου. Οι λίθοι μπορούν να θερμανθούν σε ζεστό νερό, θερμοκρασίας περίπου 60°C. Ο στόχος είναι να χαλαρώσουν οι μύες με τη θερμότητα. Οι θερμαινόμενες πέτρες  απελευθερώνουν ενέργεια, εκπέμποντας δονήσεις.

Σε άλλες περιπτώσεις θερμαίνονται μέσα σε νερό που βράζει στους 120 ή στους 150 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, που πρέπει να μαλαχθούν φλεγμαίνουσες περιοχές, εφαρμόζονται ψυχροί λίθοι, και σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται συνδυασμός αυτών. Με το σύστημα αντίθεσης θέρμανσης - ψύξης (οι πέτρες θερμαίνονται σε ζεστό νερό - ψύχονται σε μπολ με παγωμένο νερό) ενεργούν στο αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Η εφαρμογή γίνεται στους ενεργειακούς κόμβους, σε συγκεκριμένα σημεία  του ανθρωπίνου σώματος (τσάκρας) κατά μήκος της πλάτης, στα χέρια ή και σε άλλα μέρη που γνωρίζει ο θεραπευτής  και με την εναλλαγή θερμού – ψυχρού βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, αυξάνεται ο μεταβολισμός, αποτοξινώνεται η λέμφος και κατά συνέπεια αναζωογονείται το ανοσοποιητικό σύστημα. Παρατηρείται επίσης άμεση ανακούφιση από χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους, πόνους αρθρώσεων καθώς και ισχιαλγίες και πόνους περιόδου.

Το νευρικό σύστημα επηρεάζεται πολύ θετικά, καθώς μειώνεται το στρες και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η αϋπνία, γιατί εναρμονίζεται η ροή της ενέργειας που ήταν διαταραγμένη.

Για καλύτερα αποτελέσματα και βαθιά χαλάρωση συνδυάζεται το μασάζ με ζεστές πέτρες με αρωματοθεραπεία. Τα αιθέρια έλαια δρουν στο σώμα και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά  για ένα απόλυτο ταξίδι στις αισθήσεις.

Αυθεντικές ζεστές πέτρες από βασάλτη θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

9 ζεστές πέτρες για μασάζ από βασάλτη

Αλίντα Κανάκη

RSSearch! module

 

 

 

 
 

 

 

Αυτά τα δοκιμάσατε;

Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Εκλείψεις Ιουλίου- 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις

www.lay-out.gr/

TAROT DE ESTHER

Online Αγορές

WestTV News

http://www.westtvnews.gr/

 

West Channel

West Channel

AlindaTV